Ensembles

Ensembles

Scheepskameel (2016 – nu) Koppige NoordzeeBalkan

Scheepskameel mixt opzwepende Balkanmuziek met tranentrekkende Roma-traditionals en moddervette ska-ritmes.
Hun muziek is voorzien van oer-Hollandse teksten over onderwerpen waar zigeuners graag en veelvuldig over zingen: liefde (en de vaak schrijnende onmogelijkheid ervan), drank, dans en vuur. Voor meer informatie ga naar onze website Scheepskameel

 

La Gionda (1997 – nu)

La Gionda is in 1997 opgericht en bestaat uit Henk Meulenbeld, accordeon, zang en David van Aalderen, viool, zang.

La Gionda speelt muziek in de branding van het leven.
Gloedvol vertolkte liederen en melodieën uit vele streken.
Dans op Jiddische klezmer- en Roemeense zigeunermuziek;
zing mee met een Ierse ballade of een Nederlands levenslied.
Of luister en droom weg bij een chanson.
Klezmer medley  Gypsy medley Irish medley

Zoekt u levende muziek ? La Gionda maakt muziek die leeft!

Duo Paconini (2018 – nu)

Duo Paconini is een samenvoeging van de Spaanse duende van Serge Héman en het zigeuner vuur van David van Aalderen.
Samen brengen zij Soleares, Alegrias, Rumba’s, tango en Hongaarse zigeunermuziek tot leven en als het later wordt pakt Serge zijn balalaika en komen zijn Russische roots te voorschijn en zet David nog een mooi klezmerlied begeleid op zijn accordeon in of een Frans chanson.

Tango Flamenco

Pazjanka Orkestra (1999 – nu)

Pazjanka Orkestra is een wervelend wereldmuziek kwartet dat muziek maakt recht uit het hart, een romantisch zigeunerorkest, een swingend Zuid-Amerikaans combo, het vertolkt Ierse ballades en Franse Chansons en is een geroutineerd circusorkest.
Pazjanka Orkestra wordt gevormd door David van Aalderen (viool, sax, zang), Tivo Beunk (slagwerk, gitaar, zang), Ad van Beusekom (contrabas) en Henk Meulenbeld (accordeon, zang) Speelt in Nederland, maar heeft de afgelopen jaren ook buiten Nederland zijn sporen verdiend, o.a. in België, Zwitserland en India in theaters en op festivals.

Colombian Gypsy Irish reels Boum

 

SOLO MUZIKANT

Ondertussen ben ik al dertig jaar professioneel muzikant en troubadour op feesten en partijen.
Ik begeef me onder de mensen, praat met ze over muziek, probeer hun muzikale hartstocht te vinden en speel daar vervolgens op in. Er kunnen verzoeken worden geplaatst, er kan worden meegezongen en gedanst.
Mijn hoofddoel is in ieder geval om er altijd weer een gezellig, levendig en persoonlijk feest voor iedereen van te maken!

De breedte van mijn repertoire en de verschillende instrumenten die ik kan inzetten, maken het mogelijk om op de sfeer en verlangens die er zijn in te spelen.

Zo breng ik met liefde Nederlands repertoire, op accordeon speel ik Franse chansons en musettes, Ierse songs, jigs en reels, klezmer en zigeuner muziek. Op gitaar komen Spaanse cancions en Engelse songs van Leonard Cohen, Johhny Cash en Otis Redding langs. Op viool speel ik zigeuner, klassiek, klezmer en filmmuziek.